Live från Malmö Open 2010

Intervju med Claes Stjernberg

Postat för 8 år sedan

Claes åkte ut på en tredjeplats efter att ha blivit snöpligt turnad av Pauls tvåpar. När Claes hämtat sin vinst tog vi på Poker.se ett samtal med honom.

Hur känns det, som en vinst eller en förlust?

Det känns ju givetvis tråkigt att komma in med bästa handen och förlora, men det är poker och det får man ta. Det känns mer som otur är dåligt spel. Jag är i alla fall väldigt nöjd med en tredjeplats och är glad att jag tog mig så långt.


Du kom till finalbordet med knappt 200 000 och var chipfemma. Uppfyllde du dina förväntningar?

Absolut, jag hade inga förväntningar när jag kom hit till finalbordet utan tänkte att det bara var att spela så bra som möjligt och se hur långt man kunde gå.
Hade din position på bordet någon inverkan på din placering?
Ja, man kan säga att jag hade tur med lottningen. Paul visste man lite mer var man hade för han visade mest bara upp bra händer, men Micke spelade ju allt möjligt och det är svårt att vinna potter mot någon som är så aggressiv. Det var best bara att sitta och vänta på bra händer och hoppas man klarar sig.Vad har du för tidigare pokererfarenheter?


Det är jag och några kompisar som brukar spela och vi har spelat sen 2002. Det är mest hobbyspelare och till vardags är jag ekonomichef på ett företag i Kristianstad. Brukar köra ett par turneringar i veckan med inköp upp till 500 kronor, men nu kvalade jag in här för 2000 kronor.

Det här var min första riktigt stora liveturnering, och det har varit riktigt roligt. Vi har spelat mer än 20 timmar de senaste dagarna, men jag har haft riktigt kul och det har varit fantastiska spelare runt bordet och varit en riktigt bra stämning.Vad händer nu?


Hela släkten väntar hemma och har sagt att jag ska komma med skumpa till kräftskivan, så det är nog det som händer.


Tack säger vi på Poker.se, och grattis till vinsten på 218 400 kronor.