Live från Nordic Masters of Poker 2011

Vinnarintervju med William Thorson

Postat för 7 år sedan

Vi tog oss ett snack med William Thorson efter vinsten i Nordic Masters 2011.

Stort grattis William. Har du några tankar såhär direkt efteråt?
Det är riktigt nice alltså. Jag var så väldigt fokuserad i heads-upen så det känns fortfarande som man är lite i chock och inte riktigt har smällt det ännu. Jag kände att det inte alls var ok med ett andrapris utan gick enbart för segern, och då gick jag in superfokus.

Hur stort rankar du vinsten här i förhållande till djupa placeringar i WSOP och vinst i PCA?
En seger är alltid en seger. Det är klart att det är stort med WSOP och roligt att vinna PCA, men det är ändå väldigt stort att vinna en turnering också. Särskilt den här turneringen. Det har vart ett sånt oerhört tufft startfält med i princip alla bra nordiska spelare närvarande, så det har varit en av de tuffaste turneringarna om man ser det så.

Det har varit så många gånger jag fallit på målsnöret, så att faktiskt få vinna känns jätteroligt och jag rankar den här segern riktigt högt.

Hur tycker du ditt spel har varit under turneringen?
Jag tycker jag har spelat väldigt bra, men det fanns ett tillfälle efter att jag hade hamnat all-in mot Michael Tureniec i en jättestor pott där jag kände att nu var det ute med mig. Men så lyckades jag ta mig tillbaka. Jag har hamnat all-in så många gånger och blivit utdragen, bland annat när jag hamnade all-in med AA mot Michaels AJ igår, så det var lite av en karmapott när det blev min tur att dra ut Michael idag med ATs mot hans AA.

Det var dessutom skönt när han åkte ut, för han var verkligen ett av de största hoten tillsammans med Martin Jacobson . Det känns som de båda sitter på var och vartannat finalbord i EPTerna så det var skönt när vi blev av med dem.

Berätta om hur det blev sen när ni hamnade heads-up
Jag floatade Martins bet på floppen för att bluffa på turn, men så fick jag färgdrag och det satt på river, så då vann jag ju en jättepott och hamnade heads-up med jättechiplead. Jag kände att det i princip var färdigt redan då och att jag normalt sett borde vinna 19/20 gånger.

Sen la jag mig när jag hade bäst hand och då släppte jag in Lala i matchen igen, det var tråkigt, men jag bestämde mig för att ta det lugnt och spela små potter. Det var lika bra att vänta på ett bra läge. I princip varje gång han gick all-in hade jag ju en bra hand, sämst toppar, men jag ville som inte riskera någonting. Jag visste ju att jag skulle kunna grinda ner honom och vinna.

Vad händer härnäst?
Först blir det EPT Berlin och därefter ska jag spela DM för Halland i början av april.

Stort grattis till William Thorson, vinnare av Nordic Masters 2011William Thorson